SGZE? Daar doen wij bewust NIET aan mee!

Wij krijgen regelmatig de vraag van klanten of wij aangesloten zijn bij de SGZE, oftewel Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Omdat wij kwaliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel hebben staan, zijn wij gaan onderzoeken wat de SGZE inhoudt en welke meerwaarde deze organisatie biedt.

Wie is SGZE?
SGZE is opgericht door enkele collega installateurs van zonnepanelen. Sinds 2014 hebben zich slechts 23 van de in totaal 2000 zonnepanelen installateurs in Nederland aangesloten bij de SGZE. De stichting heeft geen telefoonnummer en geen vestigingsadres, enkel een algemeen e-mailadres en een postbusadres.

Hoe werkt SGZE voor de installateur?
Als installateur van zonnepanelen hoef je slechts aan enkele eisen te voldoen om lid te worden van de SGZE. Er worden in ieder geval geen strenge eisen gesteld. Het prijskaartje dat hieraan hangt liegt er echter niet om: bij iedere woning waar je als installateur zonnepanalen installeert moet je ongeveer 200 Euro afdragen aan de SGZE. Daarnaast vraagt de SGZE een jaarlijkse vergoeding van duizenden euro’s. Voor kleinere bedrijven betekent dit dat je gemiddeld zo’n 70.000 Euro zou moeten afdragen aan de SGZE! Wij zien de SGZE  als een ‘slimme truc’ van de grotere bedrijven in de zonnepanelenbranche die het de kleinere bedrijven op deze manier moeilijk proberen te maken.

Wat krijgt de klant ervoor terug?
Aanbetalingsgarantie. De SGZE dekt een aanbetaling in geval van faillissement van de installateur voor 30% (met een maximum van 3000 Euro) Bij Bloemhof Advies bv doet u enkel een aanbetaling voor de materialen die wij voor u bestellen. In het geval van faillissement bent u geen geld kwijt omdat u de materialen al in bezit heeft en de montagekosten pas na oplevering hoeft te betalen. De meerwaarde van de SGZE komt hiermee te vervallen.

Fabrieksgarantie. Bloemhof Advies bv koopt uitsluitend producten in bij erkende leveranciers met groothandels in Nederland. Dit betekent dat u altijd fabrieksgarantie heeft op uw zonnesysteem. Mochten wij er in het ergste geval niet meer zijn, dan zal de fabrikant defecte onderdelen vervangen. De meerwaarde van de SGZE komt hiermee te vervallen.

Geschillencommissie. Als u een geschil heeft met een installateur die is aangesloten bij de SGZE kunt u beroep doen op de geschillencommissie van de SGZE. Hiervoor dient u een klachtenformulier, alle documentatie en communicatie rondom het project naar de stichting op te sturen. Bellen kan niet want de SGZE heeft geen telefoonnummer. Hier bent u heel veel tijd en energie aan kwijt. Bij Bloemhof Advies bv staat service en klantvriendelijkheid voorop. Mocht u onverhoopt ergens niet tevreden mee zijn dan zullen wij alles op alles zetten om dit z.s.m op te lossen. Klant is koning!

Bloemhof Advies bv kiest er heel bewust voor om geen lid te worden van de SGZE. Daarbij is de SGZE  een garantiefonds en zegt het dus niets over de kwaliteit! Wij leveren kwaliteit en werken uitsluitend met ervaren en gespecialiseerde zonnepanelen installateurs. Persoonlijke aandacht voor de klant staat centraal en dat is mogelijk doordat wij ons niet focussen op kwantiteit maar op kwaliteit. Wij blijven vasthouden aan dit motto en leveren ieder project naar tevredenheid van de klant op.

Wij hebben ruime ervaring met het ontwerpen, leveren en installeren van standaard zonnepanelen,  Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.


Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Waarom kiezen voor Bloemhof Advies bv? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.